maanantai 24. lokakuuta 2011

Syksyn puuhastelua ja kranssin tekoa

Viikonloppu meni pihan siivoamisen merkeissä. Oli aika laittaa paikat talvikuntoon. Siirsin suuret ulkona talvehtivat kukkapurkit vähän suojaisempaan, jotta ne mahdollisesti selviäisivät talvesta, keräsin kaikki pikkupurkit, tuolit ja kesän pelit vajan suojaan. Nyt kuitenkin talon edusta näyttää niin tyhjältä, vaikka ovenpielessä vielä yksi kukkasetelma onkin. Onhan kesä juuri ollut ja silmä on niin tottunut kukkiin ja kaikkeen muuhun pihalla olevaan. En haluaisi enää lisää kukkia, Erikoita tai muutakaan pakkasen kestävää. Ehkäpä ovikranssi voisi olla vuodenaikaan sopiva koristus. Sen voisi tehdä itse ja silloin siitä saisi todella suuren ja näyttävän.

Tässä saaliini ideoista.

Olen parantumaton romantikko, sydämet ja vaaleanpunaisen sävyt ovat aina esimmäisenä listalla. Klassinen tapa tehdä kranssi oksista, kukista tai sammaleesta on helppo ja saat nopeasti näyttävää jälkeä. Luonnosta kerääminen yhdistyy ulkoiluun ja sieltä löytyy monenlaista materiaalia käytettäväksi, vaikkapa vaan tienvarresta.
Kuva lähteestä Formtorpet 

Kuva lähteestä  tuinavies.be






Hillittyjä, kauniita värejä ja väriyhdistelmiä. Tämä oksanpalasista tehty kranssi on tosi kiva ja näyttää niin harmooniselta hyvin koottuna.


Lankapallot on pirtsakat ja kivat katsella.


Tämä musta paperinen ei juuri ulko-ovessa kestä, mutta on tyylikäs idea vaikka Halloween-juhlaan. 
Muutama muu paremminkin sisäkäyttöön sopivaa kranssi-ideaa:


Helmistäkin saa, vaikka pikku-prinsessalle.


Kranssin teko aloitetaan joko ostamalla valmis kranssin pohja tai tekemällä se esimerkiksi oksista tai oljista. Pohja voi oikeastaan olla tehty ihan mistä vaan, jos se lopulta kokonaan peitetään. Jos se jää näkyviin niin oksista koottu on varmasti kaunein. Suurempaan kranssiin tarvitsee paksumman pohjan.
Oksat punotaan rautalangalla sopivan kokoiseksi renkaaksi, johon sitten rautalangalla sidotaan haluttu päällinen, kuten syksyn värikkäät lehdet, kuivakukat, sammalta tai muuta sellaista. Sitominen on todella helppoa ja nopea tapa saada kaunista ja näyttävää aikaan.

Mukavaa ja idearikasta alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti