torstai 17. marraskuuta 2011

Konvehti resepti: Romminen marsipaanisydän

Innostuin tekemään konvehteja. Oli todella yllättävää kuinka helppoa ja nopeaa se oli... ja tulos oli suurenmoinen! En yleensä ole ollenkaan marsipaanin ystävä, mutta nämä vievät kielen mennessään.

Näihin tekemiini tarvitsin:
- konvehti vuoan
- sutin (esim kapea pullasuti)
- haluttaessa paperisia konvehtivuokia
- maitosuklaata 100g
- marsipaania 100g
- tummaa rommia maun mukaan
- haluttaessa pölysokeria

Sulatin suklaan mikrossa sulatusvoimakkuudella muutamia minuutteja. Suklaa oli silloin vielä paksua, mutta kuitenkin juoksevaa. Vuorasin konvehtivuoan suklaalla ja laitoin jäähtymään jääkaappiin.

 Sekoitin valmiin marsipaanin ja ehkä noin puoli desilitraa rommia, jolloin massasta tuli hyvin pehmeää. (kannattaa lorautta vähän ja sitten maistella välillä) Laitoin noin 0,5 dl pölysokeria. Maistui paremmalle vähän makeanpana kun rommia oli niin reilusti.
Täytin jääkaapissa jäähtyneet konvehtivuoassa olevat suklaat massalla, ja sitten päälle kerros suklaata.
Valmista tuli.

Pakkasin kauniisiin konvehti paperivuokiin ja pieniin rasioihin. Herkullista, vaikka joululahjaksi!