keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Työpaikkani ihana sekamelska

Konttorini nurkassa on todella suuri lepotuoli, jonka jo ensimmäisenä päivänä valtasi nallekokoelmani. Siinä ne istuvat ja katselevat. Ne tuovat iloa jokaiseen päivää ja lohdutusta pahoina päivinä. Uusin löytöni on pieni Steiff käsinukke. Löysin sen viime viikonloppuna kirpputorilta. Koira-nalle on ihanan ilmeikäs ja sillä on hauskat korvat. Se istuu tuossa possun kainalossa.

Margarete Steiff aloitti vuonna 1880 pehmolelutuotantonsa ja Steiff on tänään yksi arvostetuimmista nallemerkeistä. Jokainen heidän valmistamansa pikku-nalle merkitään pienellä metallisella korvamerkillä ja riipuksella. Kovassa leikissä tuo korvamerkkikin voi sieltä irroja, ja niin on käynyt myös minunkin käsinukelleni, joka on valmistettu 60-luvun alussa.
Tässä on Mopsy. Nalleille annetaan nimet jo valmistusvaiheessa.

Työhuoneessani on melkeinpä vain vanhoja huonekaluja. Tämän ihanan ja niin suuren neliovisen kaapin sain avomieheltäni. Kaappi on ollut hänen isovanhempiensa, ja sitten jossakin vaiheessa valkoiseksi maalattu. Nyt se toimii kaiken tavaran nielijänä, siihen mahtuukin todella paljon, sisään ja päälle!


Kaapin ihanat yksityiskohdat. Pyöristetyt ovet, joissa kaunis kohokoriste. Vanhat lukot ja vanha kauniisti muotoiltu avain

Tämäkin kaappi on jostakin 40-luvulta. Valmistettu jämäkästä puusta ja sen siirtäminen olikin työläs homma. Se painoi aivan uskomattoman paljon! Nyt se seisoo siinä, eikä varmasti liikutella.



Ikkunaa koristaa kivinen enkeli, vanha valokuva jostain 1910-luvulta ja lintuhäkki. Häkissä on sisällä vain keraaminen lintu. Elävää sinne en laittaisikaan.

Niin. Ja sitten se ihana kaaos. Kun näytin sisarelleni konttorini, niin hän huudahti: "Tämähän on kuin varasto!" No sitähän se juuri on. Joka paikka on tungettu täyteen verkkokaupan tuotteita ja lattialla on vain kapeat kulkutilat. :) Enpähän pääse lihomaan kun ei siihen ole tilaa....
Täällä minä päiväni vietän. 
Ihanassa kaaoksessa koiramme Julen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti