perjantai 21. lokakuuta 2011

Taivaansinistä ja hiekanruskeaa

Olen jo kauemmin suunnitellut makuuhuoneen maalaamista ja etsinyt uusia väriyhdistelmiä ja ideoita sen toteuttamiseksi. Vaaleansininen on klassinen makuuhuoneen väri. Olisikohan siinä ideaa?

Vaaleansinisessä on jotain todella maagista. Se on niin rauhoittava väri ja sillä saa pienenkin tilan näyttämään suuremmalta. Vaaleansininen avautuu tilassa kuin kesätaivas, se viilentää ja aika niin kuin pysähtyy. Sen voi yhdistää moniin vaaleisiin sävyihin, minun lempiyhdistelmäni on vaalea hiekanruskea. Se on toinen sävy joka antaa kesäistä avoimuutta tilaan kuin tilaan.
Kuva lähteestä bellemaison23

Sinisen sävyinen, turkoosiin vivahtava yhdistelmä. Tässä on nuo kaksi turkoosia istuintyynyä, jotka muuttavat kokonaisuutta vaaleansinisestä turkoosimmaksi. Käytettäessä vaaleita sävyjä, saa niistä siis voimakkaamman, kun kokonaisuuteen lisätään pieniä yksityiskohta samaa väriä tummemmasta sävystä.


Jos tuntuu, että on liikaa maalata kokonainen seinä taikka huone siniseksi, vaaleansininen ja hiekanruskea toimii hyvin myös yksityiskohtien yhdistelmänä. Siitä saa valkoisen kanssa todella pehmeän kokonaisuuden.

Kauniita värejä, jotka sopivat kyllä kaikkiin huoneisiin. Haluaisinko sittenkin makuuhuoneeseeni jotain tummaa......? Katsotaan.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Mukavat sävyt. Rauhallinen ja sittenkin täynnä elämää!
    terv.Kati

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati ensimmäisestä kommentista Blogiini!

    VastaaPoista